Öt súlycsoportnyi ökölvívó cím után Amanda Serrano az MMA meghódítására készül!

Öt súlycsoportnyi ökölvívó cím után Amanda Serrano az MMA meghódítására készül!


Öt súlycsoportnyi ökölvívó cím után Amanda Serrano az MMA meghódítására készül!

A 29 éves harmatsúlyú világbajnok ugyanis sok évnyi vacillálás után tegnap egy több évre szóló szerződést írt alá a Combate Americas szervezetnél.

Puerto Rico csillaga debütálására sem kell már olyan sokat kell várni, márciusban már a ketrecben lehet. Divíziója a 125 fontos légsúly lesz, de biztosított mindenkit, nem fogja abbahagyni ökölvívó karrierjét sem.

Serrano az egyetlen olyan női ökölvívó, aki öt súlycsoport bajnoki övét hordhatta már a derekán.

Több okból emlékezhetünk rá mi magyarok is, 2016-ban és tavaly is összecsapott hazánk büszkeségével Kiss Edinával, akitől jobbnak bizonyult. Az oda-visszavágó között Lázár Alexandra is próbálta leszedni róla a szuper-harmatsúlyú övet, de ő is alulmaradt.

A másik, kicsit kevésbé savanykás emlékű dolga az volt, hogy elsők között világított rá és kritizálta Ronda Rousey hibáit és hiányosságait az állóharc terén.

Rousey hype vonata akkor a Szaturnusz felé haladt még, edzője, a talán a profi MMA legnagyobb kóklere Edmond Tarverdyan az egekig magasztalta protezsáltját. Akkor épp az volt a sláger, hogy Ronda képes lenne bármilyen ökölvívócímet is elhódítani.

Amanda pedig profi módon elemezte, kritizálta, majd kihívta a világ akkori legnagyobb sportolóját. A dologból természetesen nem lett semmi. A folytatást meg tudjuk.

Serrano tehát nem kispályás. 34-1-1 a rekordja, amikől 26 kiütéses győzelem. Sokak szerint ott van a világ p4p elitjének krémje között is.


Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*