Mi lesz így veled, Jon Jones?
MMA

Mi lesz így veled, Jon Jones?


Mi lesz így veled, Jon Jones?

Talán nem túlzást azt állítani, hogy Jon Jones a valaha élt legsikeresebb MMA-s. Csak az a baj, hogy még magát is képes legyőzni.

Atombombaként robbant ma a hír, hogy Jon Jones megbukott a UFC 214 közben levezényelt egyik doppingteszten anabolikus szteroidokkal (állítólag azt mondták neki, hogy a meccs előtt és a mérlegelés után szedhetett be valamit), és ezért megfosztották őt a félnehézsúlyú bajnoki címétől, amit Daniel Cormiertől nyert el. Reggel azt hittem, hogy valami rossz viccre ébredtem. De sajnos nem volt az.

Dana White így kommentálta a történéseket:

“Brutális. Hihetetlen. Biztos, hogy ugyanúgy érzek a hír hallatán, ahogy ti is. Én mindig tudom, mit kell mondani. Most viszont már én sem jutok szóhoz.”

A cikkben feltett kérdés még nyitott, de a UFC elnöke elég sötét képpel festette le Jones karrierjét:

“Ha egynél több szerrel bukott le, akkor lehet, hogy vége a karrierjének.”

Dana szerint a félnehézsúlyú bajnoki öv visszaszáll Daniel Cormier, az eredeti bajnok derekára:

Ha jól tudom, a cím ismét Daniel Cormier-é. Ő csak Jones-tól kapott ki, senki mástól, ezért ha Jones nem bajnok többé, és felfüggeszti őt az USADA, akkor Cormier a bajnok ismét. De még nincs vége a sztorinak. Lehet, hogy Jones ártatlan, végig kell mennie egy viszonylag hosszú procedúrán, mielőtt bármi tutit kijelenthetnénk.

Ami a legrosszabb az egészben – és most bocs, de még jobban elrontom a kedved – hogy elvileg a Stipe Miocic vs. Jon Jones nehézsúlyú meccs terveit szövögették a UFC-nél, ami legalább olyannyira várós lett volna, mint a most vasárnapi Mayweather vs. McGregor, mivel Jones-t még sosem láttuk nehézsúlyban, de sajnos ennek a szép álomnak is búcsút inthetünk.

Ha már szóba került szegény DC – aki mindeddig azt hitte, teljesen jogosan győzte őt le Jones másodjára is, ám a mostani hírt elnézve lehet, hogy nem –, ő a következőket mondta a hír utáni sokkból felébredve:

Nehéz szavakkal leírni, mit érzek most. Nagyon csalódott vagyok. Nem mondok még semmit, amíg nem derül ki tutira minden. Az én szememben július 29-én versenyeztem, de kikaptam. Azt hittem, Jones volt a jobb aznap este. Most már nem tudom, mi higgyek. Nem hiszem el, hogy megint át kell mennünk ezen.

Jones csapattársa azt mondta, valakik összefogtak Jones ellen és tönkre akarják tenni az életét. Nem tudni, mi az igazság, de lehet, hogy pár nap, hét, vagy akár hónap múlva megtudjuk.


1 hozzászólás

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*