Mi a baj a mai mainstream MMA-val?
MMA

Mi a baj a mai mainstream MMA-val?


Mi a baj a mai mainstream MMA-val?

Mi a baj azzal, hogy egy underground stílus megkapja a rivaldafényt? Mi a baj azzal, hogy végre valaki megkapja a neki járó nagy pénzt? Mi a baj azzal, hogy a show átveszi az uralmat?

Pár éve még mindenki sírt, hogy az MMA harcosok és az UFC nem kapja meg a neki járó elismerést. Mindenki arra vágyott, hogy a csapból is az UFC folyjék, most pedig mindenki azt pedzegeti, hogy mi a franc történt?

Az alap probléma, szerintem a tálalás. Ahogy és akit az agyadba mos a média. Az üzleti világ sosem, lesz tiszta és tökéletes, ez pedig nem más, mint színtiszta üzlet.

A hamis kép, amit az UFC jelen pillanatban mutat a külvilág felé.

Az UFC szoros együttműködésben dolgozik az USADA-val, egy doppingmentes sportért, ahol elmondásuk szerint nincsen helye a csalóknak. Erre a közelmúlt egyik legnagyobb eseményén a (Cormier-Miocic) mérkőzés után ki lép a ketrecbe? Brock Lesnar, az a Lesnar aki az UFC 200-on úgy bukott le a szteroidokkal, hogy már a mérkőzés előtti tesztje is pozitív lett. Az UFC ezt szépen elhallgatta, mert kellett egy húzónév a gálára. Lesnar minden komolyabb büntetés nélkül megúszta a dolgot és jelen pillanatban az újabb UFC mérkőzésére készül. A nimbuszán úgymond nem esett csorba, hiszen világ életében a negatív szerepet játszotta a pankrációban is.

Akkor, amikor egy tiszta és mainstream sportért harcolunk, szerintem nem okos dolog, egy 120kg-os, már bizonyítottan is szteroid használó sportolót a rivaldafénybe helyezni, hiszen itt valós a felvetés, hogy bármelyik meccsén megölhet valakit. (Lesnar – Mir 2)

Borzalmas sajtó kommunikáció.

Nem vagyok sajtó szakember, de azt tudom, hogy az üzleti világban az emberek szeretik a jól bevált dolgokat. Nem akarnak, új dolgokkal próbálkozni. Ezért van nekünk újabb Való Világunk, és ezért fogja nézni az ember, mert, nincsen minőség. Nem Stipe Miocic-tól hangos az UFC sajtója, aki egy igazi hős. Aki tűzoltóként megtestesíti az igazi hőst. Nem Cormier-től hangos a sajtó, akik tisztességes családapaként, két olimpián is képviselte az országa színeit. A sajtó attól hangos, hogy McGregor buszokat dobál, meg, hogy Jon Jones éppen gyúr.

Sajnos Cormier címszerzése után, a facebookon a kommentelők túlnyomó többsége azt mondja, hogy Cormier, nem igazi bajnok, mert Jones kétszer is elverte. Igen az lehet, hogy Jones kétszer is elverte, de akkor mi van? Attól még Jones volt nehézsúlyú UFC bajnok nem? Cormier viszont igen. Arról nem Cormier tehet, hogy Jones megbukott a dopping teszten, nem hiszem, hogy Ő nyomta bele a kokszot a vérébe. És, hogy Jones megveri e dopping nélkül is Cormiert? Talán igen, de erre akkor kapunk majd tiszta választ, ha egyszer úgy találkoznak, hogy Jones 100%-san tiszta.

Elszomorít tehát, hogy a legtöbb olvasó egy olyan emberért rajong, aki élsportoló létére, a következő drogokkal bukott már le.: Kokain, Marihuána. Aki szteroidokkal bukik le. Aki bedrogozva baleseteket okoz és elmenekül onnan. Szomorú, hogy az olvasók és a rajongók számára, Ő az igazi bajnok!

Elszomorít, hogy Daniel Cormier, a semmiből előlépve, Strikeforce nehézsúlyú tornát nyerve szerintük csak azért nyert, mert gyenge volt a mezőny. Aki félnehézsúlyú bajnoki címet szerzett az UFC-nél és meg is védte azt, de mivel Jones legyőzte, szerintük ez semmit nem jelent. Aki kiütéssel verte minden idők egyik legeredményesebb nehézsúlyú UFC bajnokát, mert szerintük csak jól jött ki a lépés. Aki tisztes családapa, kétszeres olimpikon az szerintük nem igazi bajnok, csak valaki jó időben jó helyen…

Ez engem nagyon elszomorít.

Sajnos az üzlet mindig belerondít a sportba és a legjobb sportemberekbe is. Kicsit visszás, hogy az a Daniel Cormier, aki pont a szteroid használó Jones ellen kampányol, részt vesz a másik szteroid király, Brock Lesnar elleni harcban. Elszomorít, de megértem, mert pénzt akar keresni. 40 éves lesz hamarosan, gondolom, hogy nem szeretne még részmunkaidőben dolgozni valahol, a hátralévő életében, a nagypénzhez vezető út, pedig a Show-val van kikövezve.

Írta: Supras – Kovács Attila


3 hozzászólás

 1. chuck-d

  mi a baj ezzel az írással? leginkább az, hogy nagy beleéléssel a több pénzt hozó hamis képet a kicsivel kevesebb pénzt hozó hamis képre szeretné csak lecserélni. a mesében a mostohát, a sárkányt akarja leváltani a legkisebb királyfira. a mese pedig, ugye mint történet az, hogy számít a sportoló magánélete, fingjának szaga. a nézők drámát akarnak, megkapják. nem a sztoriról kell vitatkozni, hanem nem kell sztori. csak akkor soha nem lesz mainstream, mert ilyen az erőszakbiznisz, mindig több lesz, mint puszta sport. vagy jelentsük ki, hogy Jézus volt a legnagyobb ketrecharcos is, hiszen feddhetetlen.

  Jones a közmegegyezés szerinti erkölcs szempontjából DC alatt van, csak ezt sosem láttam még pontozási kritériumként a szabályzatban. kétszer viszont elpicsázta. a második győzelmét semmissé tették, de ha ez a karrierjét nézve csalónak bélyegzi, akkor mondok egy másik bunyóst, akit konkrétan láttunk csalni: Cormier.

  lassan már a UFC fog nyilatkozatot kiadni a gyengébbek kedvéért, hogy az USADA beszervezése nem a doppingmentes sportnak szólt, hanem hogy 4 milliárddal a zsebükben távozzanak a volt tulajdonosok. aztán mindenki csodálkozik, hogy mire ez a sok sérülés. azt meg senki sem kérdezi, hogy hol vannak a statisztikák, bizonyítékok arra, hogy így már biztonságosabb, kiegyenlítettebb a sport. mert kit érdekelnek a sportolók, a pénztárcákat a nézők benyomása nyitja, nekik a dopping mind állattá tevő szteroidméreg, a kesztyű meg még az olimpiára is repítheti az MMA-t, annyira elkülöníti az emberi kakasviadaltól. le van szarva, hogy mekkorát zuhanhatna vissza a fejtraumák száma és erőssége törékeny kis puszta kezekkel harcolva, mert az tiszta barbárságnak látszik. ahogy még ezen az oldalon is azzal a naivitással jön le cikk, hogy a ketrecben megölni valakit biztos egy 120 kilós szteroidszörny fog, mert az nagyon erős és félelmetes.

  ha ezt a Lesnar megjelenést a halfej bűzének tekintjük, akkor ha tovább vizsgáljuk egész bűzlő halat találunk. már a szerződések megkötése, fizetések, a karrierek felépítése úgy szelektálódik, hogy mennyire vagy szórakoztató és a mesébe illeszthető. DC meg nem csak attól a világ egyik legjobbja, mert már ránézésre is szuperatléta, hanem mert egy aranyhalénál valamivel kiterjesztettebb a valóságképe, és nem akar öt év múlva csípőprotézisre interneten rajongóktól koldulni.

 2. Gulácsi Norbert

  chuck-d – A magadfajta valahogy felmentve érzi magát, a tartalmas szavak, és a háttér ismerete mögé bújással. Az, hogy egy sportban ami sok embert ér el, és sokaknak a gondolkodásmódját is meghatározza az emberi selejteket istenítik igen is rossz, ha érted, hogy miért, ha nem. Szerintem a magadfajta mindig hangosabb, és talán a cikkel egyetértők általábban halkabbak, de szinte biztosnak érzem, hogy ha csak szar alakok lennének a ufc-ben vagy a világ bármely egyéb területén, illetve azok akik a fene nagy inteligenciájukkal kijelentik “ez ellen nincs mit tenni, hasztalan”, hisz ők látják a világ minden atomjának működését, akkor még mindig bunkósbotokkal ütnénk egymás fejét oktagon és kesztyűk nélkül.

  1. chuck-d

   felhívnám rá a figyelmed, hogy a magadfajtázás szellemi bunkósbot. láthatóan nem sikerült megértened, amit írtam, ezért egy szalmabábot dobsz a beszélgetésbe, felcímkézed és erkölcsi fölényt állapítasz meg fölötte, magadnak. well done, champ-champ, csak nekem ehhez az árnyékbokszodhoz semmi közöm. de nyilván tartalmatlan szavakkal és a háttér ismerete nélkül lehet megváltani az ememájt, meg a világot. béke.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*