Lekerülhet a tiltott szerek listájáról a marihuána
MMA

Lekerülhet a tiltott szerek listájáról a marihuána


Lekerülhet a tiltott szerek listájáról a marihuána

Az ügyet pénteken tárgyalja a Nevadai Atlétikai Bizottság.

Pénteki ülésén egyebek mellett azt is megtárgyalja a Nevadai Atlétikai Bizottság, hogy lekerüljön-e a tiltott szerek listájáról a marihuána. Jelenleg a marihuána és metabolitjai versenyidőszakban tiltottak, a küszöb a leadott mintákban 150 ng/ml.

Ezt a lépést az előzte meg, hogy tavaly novemberben Nevada állam megszavazta a fű legalizálását rekreációs célra.

Mivel a versenyidőszakon belüli füvezést a WADA tiltja, melynek szabályai szerint jár el a UFC doppingügyeit ellenőrző USADA, a versenyidőben tépő bunyósokat akkor is megbüntethetik, ha a NSAC megszavazza a fű levételét a tiltott szerek listájáról. A versenyidőszak a meccset megelőző és az azt követő hatórás periódust jelenti. Tehát igazi változás akkor állna be, ha a WADA válna engedékenyebbé a marihuánával szemben.

Arra ugyanakkor jó lehet az akció, ha keresztül viszik, hogy több olyan agybaj ne forduljon elő, mint amikor Nevada öt évre tiltotta el Nick Diazt, mert harmadjára is marihuánával bukott a doppingteszten. Ezt az ítéletet emlékezetes módon akkora felháborodás követte, hogy a bizottság visszavonulót fújt, és 18 hónaposra mérsékelte az eltiltást.

Még egy fontos dologról szavaz a NSAC pénteken: az Egyesített MMA Szabályok azon változtatásairól, melyeket tavaly augusztusban terjesztett elő a Bokszszövetségek és Küzdősportok Szövetsége (Association of Boxing Commissions and Combative Sports).


Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*