Francis Ngannou megtörte a csendet, most először nyilatkozott élete legszarabb meccse után

Francis Ngannou megtörte a csendet, most először nyilatkozott élete legszarabb meccse után


Francis Ngannou megtörte a csendet, most először nyilatkozott élete legszarabb meccse után

A Francis Ngannou-Derrick Lewis párosítás zseniális húzás volt a UFC matchmakereitől, és senki sem számított rá, hogy egy olyan meccset kapunk, ami a világ egyik legrosszabbja lesz.

Én hiányoltam mindkét harcostól a magyarázatot, hiszem Joe Rogan sem interjúvolta meg egyikőjüket sem. Ngannou – akitől mindeki tűzijátékot kért, egész idáig csöndben volt, nemrég viszont megtörte a csendet az Instagramján:

“Nem vagyok büszke a legutóbbi teljesítményemre. Bennem volt a félsz az előző vereségem miatt ezen a meccsen. Tökéletesen megértem azt, hogy a rajongók, az edzőim, a csapattársaim, a családom és a barátaim fel vannak háborodva és frusztráltak, őszintén bocsánatot kérek. Többé nem fogok csalódást okozni senkinek.”


7 hozzászólás

 1. Norburg

  Bűzlik az Ngannou-Lewis “harc”, úgy tűnik mintha eladták volna, ill. eladatta volna velük a UFC a meccset azért, hogy a Cormier-Lesnar összecsapás (money-fight) zökkenőmentesen létrejöhessen. Elvileg a párosításuk győztese lehetett volna a kíhívója a Miocic-Cormier meccs győztesének, tehát Ngannou vagy Lewis mehetett volna a következő körben a nehézsúlyú övért. De ez most az egymás ellen nyújtott gyenge teljesítményük miatt kizárt. UFC ezek után joggal mondhatja azt, hogy hiába verte meg Lewis pontozással Ngannout, a fentiek alapján mégsem lehet a kihívója Cormier-nek. Aztán a két csávót a meccsük után még meg se interjúvolták, vélhetően azért, hogy nehogy valamelyikük valami hülyeséget mondjon, ne adj’ Isten elszólja magát. Aztán, “véletlenül” a gála végén ott terem Lesnar a ketrecben és összeugrik Cormierrel és kölcsönösen kihívják egymást, egy “kicsit sem megrendezettnek tűnő”, inkább a pankráció világába illő jelenetben. De az is lehet, hogy rossz a megérzésem és simán előfordulhat ennyi véletlen egybeesés…

  1. chuck-d

   tehát egy angolul csak alig beszélő afrikai és egy börtönviselt déli, plusz a menedzsmentjük be lett avatva egy köztörvényes csalásba, aminek kiderülése lesöpörheti az egész sportot az asztalról, hogy csináljanak PPV gálán co-main meccsként 15 perc eseménytelen förmedvényt, csak mert a UFC kizárólag most nem tudná félreállítani a kötelező kihívónak vélt – persze kurvára véleményesen – győztest. az mindegy, hogy nem kihívói pozícióért ment, amit legfeljebb egy interim öv garantál, és hogy Lesnar a győztesnek már hónapok óta be van lógatva, ráadásul 15 perc rémes felvétel van két potenciálisan építhető nehézsúlyúról, amivel egy jó gálára is odaszartak. hozam semmi, veszteség sok, legjobb üzlet. persze interjú is csak ezért nem lehetett, az öltözőbe menet kivágták a nyelvüket, pedig milyen szépen mutatott volna még jópár percig erős fujolás milliók képernyőjén.

   1. Zandvoort82

    Az amerikai “show” bármire képes, ezt többször is bizonyította, a pénz a szakma fölé nő.
    Ha akarják, meg tudják rendezni úgy a dolgokat, hogy az sose derüljön ki. De szerintem sem volt lebeszélve a Lewis meccs, Lesnarról már pletykálnak egy ideje, hogy visszatér.
    Viszont ép ésszel számomra felfoghatatlan Ngannou teljesítménye. Hogy egy olyan ember, aki eddig pusztított a ketrecben, vadállatként ment előre, 15 percig egy támadást se indítson, csak végigállja a meccset. A nyilatkozata pont úgy semmit nem mond, mint a mutatott teljesítménye. Ahogy a riporter is fogalmazott, mintha a szemében sem lehetett volna látni a tüzet, ami jellemezte eddig….

    1. chuck-d

     amikor anno megvették az olaszok a UFC-t, bevallottan a WWE mintát akarták követni a szervezet felépítésében, ennek sokadik lépcsőfokán járunk az új tulajokkal, de közel sem a tetején. egyre inkább a történet a fontos, nem az, ami a ketrecben zajlik. nem kell lezsírozni a meccseket, hanem forgatókönyvek vannak minden végkimenetelre. ha a mese a lényeg, akkor elég azt írni, nem kell bundázni, ami kurva rizikós. ha akarják, sosem derül ki, ezt könnyű leírni. de hogyan? ha végigveszi az ember, mennyi pénz és kockázat, szinte feleslegesen, kész röhej.

     az afrikai nem csak visszaesett, hanem Miacsöcs előtt irreálisan komfortos volt a ketrecben. kábé 5 év össz meló ebben a sportban elég vékony, ez most jön ki. van egy jelentős különbség az edzésen nyújtott teljesítmény és a meccsen lehozott közt, amit sok év munkával és tapasztalattal próbálunk közelíteni. eddig ennyire nem érezte ezt a terhet, nyomást, ami most rászakadt. vagy dolgozik, vagy kipukkad a lufi.

     1. Glynch

      Annyira mindenki első menetes KO-t várt, hogy az irodák 5x pénzt fizettek arra, hogy végigmegy. Tételezzük fel, hogy egy elhagyott sikátorban találkozik egy buszsofőr és egy hajléktalan és egy bizonyos üzlet megköttetik. Összeesküvéselmélet? Az. Viszont a látottak alapján egyszerűen mást az én agyam sem tud racionalizálni. Ilyen meccset én még nem b*sztam. Nem tudok más magyarázatot egy 15 perces keringőre főműsoridőben.

     2. chuck-d

      racionalizálás, de a szoros, tehát önáltatás értelmében. alapból nehéz elfogadni, ha úgy gondoljuk informáltak vagyunk egy helyzet megítéléséhez, hogy egy adott esetben nem. így amit tudunk, abból ácsolunk elméletet, és akár ráültetjük ösztönből az okozót. ennyire kirívóan bizarr 20 perc sokk után ez nem csoda. nem tudom vitatni, hogy milyen benyomást kelthetett, hiszen nem egy ember érezte a bunda szagát. de számtalan más ötletet is generált, mert ez az eseménytelenség egy üres lap, rávetíthető minden.

      a leszervezéshez nyilván nem elég a buszsofőr és a hajléktalan, de lehet pont ez volt a korábbi foglalkozásuk és én tévedek. az afrikai utóbbi tényleg volt. tehát lesz egy beavatottak köre, beleértve 4 általános színvonalú figurákat. adott egy már nem olasz kaszinómaffiások kezében lévő 4 milliárd dolláros üzlet, a háttércég WME-IMG pedig ennek sokszorosát éri. mennyit kell összesen nyerni fogadóirodáknál – senkinek fel sem tűnve -, hogy mindezt és börtönéveket érdemes legyen kockáztatni? mindezt úgy, hogy bár a résztvevők biztosak az elvárt végkimenetelben, tehát rengeteg kockázat nélküli technikát használhatnának, mégis a legfigyelemfelkeltőbb eseménytelenséget választják. jó színészként végig eljátszva a hezitálást és tanácstalanságot. minden körülmény messze mutat az ideálistól a bundához. nem Sonnen féle intelligens, dörzsölt rókák karakteridegen megmozdulása ez a ketrecben, ami anno sok szemöldököt felrántott.

      tudjuk, hogy a nehézsúly adhatja nekünk a legalacsonyabb színvonalú mérkőzéseket, de itt lehetnek a legnagyobb KO-k. ha elmarad, már eleve csalódás. láttunk már kisebb és fényévekkel képzettebb arcokat egymás ellen a másikra várva köröket táncolni. láttuk már Lewist hátát fogva teljes passzivitásba esni. a hiányzó láncszem a katasztrófához Ngannou képtelensége volt. mint írtam, öt év összes idő MMA-ban nagyon vékony, amatőr mérkőzéseket kell nézni ennek realitásához jó esetben is, nem a UFC co-main-jét az első számú rangsorolttal. a horvát 25 percig visszaverte az afrikait a valóságba, és az alá. láttam már visszaeséseket, bizarr helyzeteket, alacsonyabb szinten gyakoribb, mire egy számozott gálára érsz, már kiforrottabb vagy általában, vagy lemorzsolódsz. amiket eddig tapasztaltam – másokon és magamon -, és ahogy egy bundameccset másképp oldanék meg, pedig ott nálam összehasonlíthatatlanul képzettebb, rutinosabb emberek mozognak, én nem látom megrendezettnek, tehát más elméletet ácsolok, másképp racionalizálok. de semmi több. bizarr volt.

      lehet csak annyi, hogy ha volt Shogun-Hendo 1, és Hunt-Bigfoot 1 meg hasonlók, akkor a másik szélsőségnek is meg kellett születnie. :]
      http://www.comingsoon.net/assets/uploads/2017/11/1505942565679617826.jpg

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*