Fábián Melinda egy hajszállal maradt alul Ji Yeon Kim ellen
MMA

Fábián Melinda egy hajszállal maradt alul Ji Yeon Kim ellen


Fábián Melinda egy hajszállal maradt alul Ji Yeon Kim ellen

A szingapúri gála nyitómeccsén második alkalommal lépett az Octagonba Fábián Melinda, nem kisebb céllal, minthogy megszerezze első győzelmét a UFC-ben.

Melinda ennek megfelelően kezdte – a légsúlyban rendezett – összecsapást: az első menetben ő kezdeményezett, szépen elmozgott a hátsókezes bombák elől, több jó kombinációja volt, valamint rúgásokkal is operált. Kim ennek épp az ellenkezőjét csinálta: agresszorként nyomult előre, és inkább szóló ütésekkel próbálkozott, a védekezéssel nem sokat törődve. Negyven másodperccel a menet vége előtt a dél-koreai lány betalált egy kemény jobbegyenessel, amely után Melinda gyorsan clinchbe ment, ezzel átvészelve a további rohamokat.

A második menet elején Kim lerohanta Melindát, aki okosan clinchbe fogta ellenfelét, majd miután szétváltak folytatta az elmozgást és a kombinációkat. A menet közepén visszaadta a kölcsönt a „Tűz-ököl” becenévre hallgató koreainak: a kombinációját egy látványos jobbossal zárta le. Sajnos Kimnek is elsült még egyszer a keze, tíz másodperccel a dudaszó előtt. Összességében ez a felvonás is kiegyenlített volt.

Az utolsó menetben Melinda látványosan felpörgött, fokozta a tempót, amelynek hatására ellenfele pontatlanabb lett. A magyar lány kombinációi ezúttal is ültek, ám nem rendítették meg Kimet. Két perccel a menet vége előtt Melinda a ketrec falához nyomta ellenfelét, ezután pedig felváltva jöttek a térdesek mindkét oldalról. A dél-koreai harcos jobb pozícióba került, mindkét karjával megvolt neki az underhook, így a menet végét ő kontrollálta. Melinda még egy utolsó hajrát indított, könyökkel be is talált, ezzel ért véget az összecsapás.

Melindától technikás és taktikus harcot láthattunk, jól kombinálta az ütéseket és rúgásokat, több tiszta találata volt, mint Kimnek, aki mellett a hangsúlyos ütések, és az Octagon-kontroll szólt.

A pontozók is szorosnak látták a mérkőzést, megosztott döntés született, amelynek végén sajnos nem mi örülhettünk…

A pontozólapok ugyanis így festettek: Ji Yeon Kim vs. Fábián Melinda (29-28; 28-29; 29-28)

Melindának tehát a második UFC fellépésén is csak egy hajszálon múlt a győzelem. A DeAnna Bennett elleni – véleményes – döntetlenhez képest, azonban sokat fejlődött, megszorongatta az előzetesen esélyesebbnek tartott Kimet.

Természetesen mi is nagyon csalódottak vagyunk a vereség miatt, de büszkék vagyunk Melinda teljesítményére. Reméljük, hogy lesz még lehetősége harcolni a UFC-ben, és megszerzi a várva várt győzelmet!


3 hozzászólás

  1. Myrmidon

    Gyönyörű harcot láthattunk Melindától! A végén nagyon felpörgött nagyon taktikusan és gyorsan csinálta amit csinált… Amit hiányoltam az egy-egy váratlan fejrugas és mae geri állra, és hogy akaratosabban, batrabban menjen bele nehany szituba, ahol kikombozza Kimet, ezzel eldöntve a vitathatatlan győzelmet melyet megérdemelt Melinda! Az utolsó menetet is neki adtam volna de sajnos Kim megfogta a végén és folyamatosan ott volt a térdével…

  2. Himenez

    Csak gratulálni tudok,hogy ilyen jól és becsületesen,keményen küzdött,és méltóképpen harcos módjára képviselte hazánkat,a világ legerősebb szervezeténél.osu

  3. Bebeto07

    Nem bántani akarom Melindát, mert ki vagyok én ahhoz, de ez a koreai egy borzasztóan egysíkú bunyós volt. Ha őt nem tudta megverni, akkor azért kit tudna ennél a szerveztél? Miért nem volt tervben tényleg egy-egy bal lábas fej köríves? A vak is látta, hogy eleve hányszor fért volna be, másrészt, meg nem tudta volna olyan simán a monoton 1-2-jét ütni, még a kommentátor is megjegyezte… Ehelyett a jobb fej körívet próbálta meg többször, aminek kb semmi értelme nem volt. Na mindegy, nem rossz bunyós Melinda, de kevés a UFC-be sajnos.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*