Dana White: a Ferguson-McGregor címegyesítésnek meg kell történnie!
MMA

Dana White: a Ferguson-McGregor címegyesítésnek meg kell történnie!


Dana White: a Ferguson-McGregor címegyesítésnek meg kell történnie!

A UFC legtöbb tehetséggel rendelkező divíziójában jelenleg kizárólag egyetlen meccs a téma Dana White részéről.

A szombati/vasárnapi UFC 216 főmeccsén Tony Ferguson a harmadik menetben megszerezte a könnyűsúlyú átmeneti bajnoki övet Kevin Lee ellen. ”El Cucuy” sztár lett, 10 zsinórban nyert mérkőzéssel került derekára az öv, ami egy zseniális renoménak tekinthető.

A leglogikusabb következő lépés természetesen a Ferguson-McGregor címegyesítés lenne, de az ír több ellenfélnek is hangot adott az utóbbi időben, beleértve a lassan egy életen át húzódó Diaz trilógia lezárását is.

Azonban a UFC 216-ot követő sajtókonferencián Dana White egyértelműen lelőtte a Diaz pletykát és teljes mellszélességgel a Ferguson – McGregor mérkőzésre terelt minden figyelmet.

“Senki sem beszélt Diazról, meg vele se. Semmikor. Ez egy újabb lószar az internet részéről. Tony az átmeneti bajnok, Conor a rendes, ennek KELL megtörténnie. Bármi egyéb nonszensz. Ez a meccs a következő.”

Conorról tudni kell, hogy kiszámíthatatlan úton jár, továbbá a bajnokként való viselkedése is megkérdőjelezhető. Miután a pehelysúlyú övet 13 másodperc alatt levett José Aldoról, két Nate Diaz ellen történő párharcot vívott meg, majd Eddie Alvarezt fosztotta meg bajnoki címétől könnyűsúlyban. Néhány napot töltött két cím tulajdonosaként, mert a UFC joggal, elvette tőle a pehelysúlyú címet.

McGregor azután boxolt egyet Floyd Mayweatherrel, de a UFC-be való visszatérése továbbra is kérdőjeles, Dana White továbbra sem tudott egyértelmű választ adni erre.

”Még nem beszéltem Conorral a folytatásról. Azonkívül, hogy még szeretne idén harcolni, így elment Ibizára bulizni egy időre, majd hazatért a családjával, hogy kicsit lenyomja a gőzt.”(mi a lovas lófasz ebben a logika? – a szerk.) Szóval meglátjuk mi lesz.”

White egy dologban biztos. A Tony – Conor harc egy hatalmas tűzijáték lenne.

”Lehetetlen, hogy ne lenne az. Kizárt dolog, hogy ne imádná mindenki.”


2 hozzászólás

  1. chuck-d

    a mindig kizárólag igazat mondó White-ra érdemes adni. elképzelhetetlen, hogy azért mondta most ezt, mert Diazzal alkudozásban vannak, és minél inkább van, vagy csak tudnak mutatni opciót helyette, annál kevesebbet kell fizetni. ilyet sosem csinálna, főleg nem például tavaly, ugyanebben a súlycsoportban, ugyanúgy Conor meccsel kapcsolatban. ez sport, van hivatalos ranglista meg kötelező kihívók, Dana nem baszakszik ezekkel.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*