Cro Cop nyitva hagyja az ajtót egy búcsúmeccs előtt
MMA

Cro Cop nyitva hagyja az ajtót egy búcsúmeccs előtt


Cro Cop nyitva hagyja az ajtót egy búcsúmeccs előtt

Mirko Filipovic megerősítette, hogy visszavonult, de ha a teste bírja, szeretne még egy utolsó utáni, elköszönő bunyót.

Mirko Filipovic ezúttal valóban és végleg nyugdíjba ment – hacsak elég jól nem érzi magát egy elköszönő meccshez. A nehézsúlyú horvát legenda az MMA Hourban beszélt karrierjének lezárásáról, és arról, mit hozhat a jövő.

Mindig lobogni fog bennem a tűz. De eljön az idő, amikor ki kell tudnod mondani, hogy elég volt. Annyi olyan bajnok van a küzdősportokban – MMA-ban, kick-boxban, bokszban – akik egyszerűen nem tudják, mikor kell befejezni! Mindig lesznek fiatalabb és erősebb harcosok, akik csak jönnek, és jönnek, és jönnek.

Úgy érzem, megfizethetetlen dolog, hogy győztesként hagyhattam el a sportot. Egy övvel. Úgy érzem, ez megfizethetetlen.

Filipovic szilveszterkor megnyerte a Rizin FF nyílt súlyú tornáját, és ezzel ismét bajnok lett Japánban, tíz évvel azt követően, hogy elsőként végzett a Pride nyílt súlyú nagydíján.

A 42 éves legendának ugyanakkor minden baja volt már, győzelme után arról beszélt a ringben, hogy ez volt élete legnehezebb edzőtábora. Nemcsak a kora nem ideális már az élvonalbeli versenyzésre, de számtalan sérülés is hátráltatja, köztük egy komolyabb térdsérülés is. A felkészülés során ez a térd folyamatosan feldagadt, rendszeresen le kellett csapoltatni az orvossal, és most meg kell műteni. A visszavonulás tehát minden szempontból időszerű volt, de Cro Cop azzal együtt nem zárja ki, hogy egyetlenegy búcsúmeccsre még visszatér.

Szép lenne, ha fel tudnék gyógyulni annyira, hogy lehetne egy búcsúmeccsem, talán Japánban. Szép lenne, de az igazat szólva nem tudom, mi lesz a műtéten.

Cro Cop karrierjének persze nincs már szüksége több bunyóra. Övé az egyik legpatinásabb mérleg a sportban, és három nap alatt három kivégzéses győzelemmel, és az azért járó tornabajnoki övvel intett búcsút.

Hálás vagyok. Óriási támogatást kaptam az egész karrierem során. Néha megkérdezem magamtól, megérdemlem én ezt? Hihetetlen támogatásban volt részem.

Azt gondolom, fontos, hogyan hagyod el ezt a sportot. Ha fiatalabb lennék, persze máshogy gondolkodnék. De 42 évesen – szeptemberben leszek 43 – elég volt, tudod? Elég volt.


Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*