Cormier védelmébe vette Jonest, Werdum erre lebuzizta
MMA

Cormier védelmébe vette Jonest, Werdum erre lebuzizta


Cormier védelmébe vette Jonest, Werdum erre lebuzizta

DC és Jones kapcsolata újabb fejezethez érkezett.

Volt idő, mikor azt hittem, hogy a Liddell-Ortiz gyűlöletre épülő párharchoz hasonló nem jöhet már létre a UFC félnehézsúlyban. Aztán Rampage és Evans járt ehhez nagyon közel, most viszont véleményem szerint Jon Jones és Daniel Cormier története mattolja ezeket.

A UFC 214-en DC karrierjét és szakmai megítélést tette fel a Jones elleni visszavágóra, amit kemény bunyóban kiütéssel elbukott. Cormier összetörten hetekre eltűnt a nyilvánosság elől, csak pár hete tudta ismét vállalni a FOX szakkommentátor/elemző feladatokat ismét. Aztán robbant a bomba: Jones ismét megbukott a cuccteszten, így no contest-re változtatták a mérkőzés eredményét, ez pedig egyben azt jelenti, hogy Cormier visszakapta a félnehézsúlyú címét, Jones pedig ismételt szabályszegés miatt 4 év eltiltást kaphat. Jones továbbra is tagadja a vádakat, DC és Jones edzője szerint is a 4 éves eltiltás a 30 éves Jones számára valószínűleg karrierje végét jelenti. Ebben az őrült történés kavalkádban Cormier most megpróbál visszaadni valamit Jones-nak abból az elismerésből és támogatásból, amit tőle kapott a UFC 214 után. Több, mint valószínű, hogy némileg protokolláris megnyilvánulás, de DC arra kéri az ekézőket, hogy ne rugdalják tovább a földön fekvő Bonest:

Az élet néha olyan, mint a hullámvasút. Szerintem meg kell néha állni és kifújni magunkat. Sosem tudhatod, hogy mit hoz a holnap, megpróbálod a legjobbat kihozni minden szituációból, amit az élet hoz neked. Nagyszerű támogatást adtatok nekem az elmúlt időszakban, sosem éreztem még ilyen szeretetet. Ez különösen azért nagy értékű, mert annak ellenére kaptam, hogy elveszítettem a mérkőzésem.

Figyeljetek, most arra kérlek titeket, hogy hagyjatok időt Jones-nak. Adjatok neki lehetőséget arra, hogy megfelelően kezelje a dolgait. Én voltam lent a földön, többen belém rúgtak, de a többségetek együtt érzett velem. Függetlenül attól, hogy most mi történt, emberek vagyunk, mutassunk együttérzést ebben az esetben is. Ne felejtsétek el, hogy Jon nincs egyedül most ebben a gödörben, a családjának is át kell ezt élnie. Tiszteljétek ezt. Azzal nem támogattok engem, hogy másokba belerúgtok. Köszönöm még egyszer a nagyszerű támogatásotokat!

Szép gesztus ez DC-től a sok keserűség és tüske után, páran azonban nem veszik be ezt a szöveget őszinte üzenetnek. Köztük van a korábbi nehézsúlyú bajnok Fabricio Werdum is, aki egyszerűen lebuzizta egy kommentben DC insta posztját. Nem túl elegáns megnyilvánulás, az AKA-csapat eddig sem ápolt baráti viszonyt a brazillal, Rockhold ki is hívta korábban Werdumot.


1 hozzászólás

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*