BRÉKING: Perjés Dóra is mérkőzik a EuroFC 02 gálán!

BRÉKING: Perjés Dóra is mérkőzik a EuroFC 02 gálán!


BRÉKING: Perjés Dóra is mérkőzik a EuroFC 02 gálán!

Borics Ádám mellett Perjés Dóra is meccsel Prágában.

November elején olvashattátok nálunk, hogy a magyar MMA talán legnagyobb ígérete, Borics Ádám a EuroFC szerződött bunyósa lett. Májusban alakult meg berlini bemutatóval a European Fighting Challenge (EuroFC) MMA-promóció. A finn tulajdonú szervezet célja az, hogy néhány éven belül egyesítse az európai MMA-színteret, és vitathatatlanul a kontinens első számú ketrecharc-szolgáltatójává váljon. Gőzerővel toborozzák a csiszolatlan gyémántokat és veteránokat, az első gálájukon a főmeccset például a korábbi UFC TUF-győztes Jonathan Brookins vívta.

Már csak ezért is volt komoly előrelépési lehetőség Borics számára, hogy a szervezet első, hosszútávon szerződött pehelysúlyú bunyósává vált. Ádám mellett pedig most egy másik TDMG arc, a magyar női MMA legerősebb neve, Perjés Dóra (7-1) is bekerült a EuroFC 02 fight card-ba, mely február 11-én jön Prágában.

Perjés 2014-ben a WFFA Kontinentális bajnoki címet nyerte meg, melyet az induló HFC 01 főmérkőzésén szerzett Eleonora Tassinari ellen. Nagyszerű pillanatok voltak azok, amit még örömtelibb hír követett, hiszen Dóri ezután a brazil XFC szervezethez került. A magyar amazon a külföldi mélyvízben és óriások ellen is szépen teljesített, győzelemmel és szoros vereséggel a neve mellett summázhatta a brazil kalandot. Az XFC már önmagában egy komoly előrelépés volt karrierjében, de a bomba csak ezt követően robbant: Dórit a világ legnagyobb női MMA szervezete, az Invicta FC szerződtette soraiba.

Tavalyi beszélgetésünk Dórival

Az elmúlt közel másfél év során Dóri csak arra várt, hogy bemutatkozhasson az Invicta FC-ben, de erre nem került sor, folyamatos ígéretek és határidő tologatások mellett. Ezt elégelte meg Perjés és igent mondott a EuroFC ajánlatára a februári mérkőzés kapcsán. Ádámmal ellentétben Dóri nem kötött hosszú távú megállapodást a szervezettel, egyelőre erre az egy meccsre érkezik a ketrecbe, ellenfele pedig a hazai pályán induló Magdalena Sormova lesz. Sormova eddig veretlen, 2013 óta négy meccset hozott, tavaly Ignácz Melittát verte.


Ahogy lenni szokott, Dóri 52 kilóban mérkőzik majd, vagyis nem a számára ideális 48 kilóban kapja a meccset. Szóval a hazai cseh pálya mellett vélhetően a súlytöbblet is Sormova oldalán áll majd, de ezt Perjés már megszokta eddigi küzdelmei során. Szimpatikus ellenfélnek tartja Magdalenat a magyar lány, jó grapplernek, akivel vélhetően jó bunyót hoznak majd. Felkészülését továbbra is a Carlson Gracie Warrior Team-ben Cselőtei Tamás biztosítja majd, az állóbunyóban pedig Rácz László segíti, aki immár Dóri vőlegénye.

Laci már a vőlegényem és még jobban elver, mint eddig, főleg ha elsózom az ebédet, vagy nincs kimosva időben 🙂

Ilyen záró mondtad után vélhetően jó hangulatú felkészülést csinál majd Dóri, amiben kívánjuk, hogy a sérülések kerüljék el! Ádám és Dóri felkészüléséről és mérkőzéséről folyamatosan megtaláltok minden infót nálunk a jövőben.


Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*