Boráros Gábor ellenfele állát törve nyerte az Oktagon MMA döntőt (videó)
MMA

Boráros Gábor ellenfele állát törve nyerte az Oktagon MMA döntőt (videó)


Boráros Gábor ellenfele állát törve nyerte az Oktagon MMA döntőt (videó)

A Kiborg ezzel az Oktagon MMA valóságshow történetének első győztese.

Ha rendszeresen olvastatok minket az elmúlt években, akkor Boráros Gábor neve tutira ismerős számotokra. Nem csupán a HFC 77 kilós súlycsoport bunyósaként és későbbi bajnokaként bukkant fel oldalunkon, már a három évvel ezelőtti Fight Explosion gála előtt és után is belőttük őt az oldal radar alatti tehetségeinek sorába, tavalyi TDMG termékfotózásunkon is vendég volt. Gábor a szlovákiai Vásárút szülöttje, mocskos rossz gyerekként felnőve a foci vonzásából pár éve nyergelt át az MMA-ra. Ebben persze nem utolsó sorban olyan motivációs környezet segítette, hogy Bősön többek között Végh „Pumukli” Attilával és Buchinger „Buki” Ivánnal edzhetett, Pozsonyban pedig az Ilja Skondric vezette OFA csapat tagja lett. Ilja és Pumukli edzései mellett aztán a HFC címet begyűjtötte, de állkapocs és kéztörése hosszú időre az oldalvonalra kényszerítette őt. Ezalatt brutál bodyt gyúrt össze Bori Dunaszerdahelyen, fizikai paramétereiben nem volt kérdés, hogy a jövőbeli ellenfelei fölé lőtte be magát.

rythmus_boraros

Rytmus és Gábor

Aztán nyáron elindult a cseh-szlovák közös szervezés közepette az Oktagon MMA valóságshow forgatásának előkészítése. Pavel Neruda vitte a szlovák rész szervezését, az OFA csapat menedzsmentjéből érkezve, Pumukli életrajzi könyvét jegyezve, nem volt kérdés, hogy Boráros Gábort is meghívja a reality show bunyósai közé. A UFC The Ultimate Fighter valóságshow receptre építkező Oktagon MMA szeptemberi kezdésekor már írtam, hogy bittang jó csomagot raktak össze a szervezők: a TV-szerződés mellett a teljes marketing gépezet a közösségi oldalaktól kezdve a marchandise termékekig, Szlovákia és Csehország hiteles celebjeinek bevonása a népszerűsítésbe, valamint a hetente vetített új részben az Oktagon MMA bunyósai mind történetet kaptak, ezáltal szerethetővé és érdekessé, követhetővé váltak. A teljes évadból kitűnt Boráros, aki ugyan nem tud kifogástalanul sem szlovákul, sem csehül, de agilis és határozott személyisége roppant népszerűvé tette, emellett pedig nem mellékesen hozta mindkét mérkőzését látványosan. Ezzel bekerült a döntőbe, ahol eredetileg Marek Bartl ellen ment volna. Az ellen a Bartl ellen, akit az első meccsén legyőzött, de Marek lába megsérült, így a cseh csapat Jakub Bélet jelölte ki a döntőre Boráros ellen.

Jakun Béle is ismerős lehet nektek, tavaly a HFC 10 programjában Mózsi Attila tolt vele egy nagyon zúzós meccset. Attilát akkor Béle rendesen összerakta, de Mózsi nem adta fel, egy karfeszítéssel sikerült végül nyernie, mi meg elkereszteltük Mózsi „Rocky” Attilának.

Szóval az Oktagon MMA finálé tegnap este érkezett el Prágában. Ütős fight card végén Boráros és Béle nekikezdett az őszinte bunyónak. Bori jelentős magasság és ütőtáv hátrányban volt, agresszíven ment be mindjárt a meccs elején saját ütőtávjára, üldözte Bélet, aki lábban és kontrával próbált operálni. Az első földrevitel utál Bori hátsó fojtása nem akadt be megfelelő szögben, Béle szabadult, majd clinchből kemény térdeseket tolt Gáborra. Sőt, kihasználta az ütőtávját és volt pár szép találta. De Gábor ezután a clinchet szépen kontrolálta, és jött megint előre, aláhajolva Béle egy horgának vitte földre, ahol aránylag könnyen akasztotta a hátsó fojtást. Jakub kopogott, Gábor pedig örömmámorban ünnepeltette magát. Valószínűleg eltört a cseh srác állkapcsa a meccs során, így nem is tudta végig kivárni a ketrecben a finálés interjúkat.

Rottyon volt a csarnok, sikerült az Oktagon MMA csapatnak a maxra járatni az első évadot, hihetetlen számokat hozott a TV-s nézettség is, így borítékolható a folytatás, valamint az MMA népszerűségének szárnyalása a két országban. Gratula ehhez!


Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*