Bonjasky visszatér, Manhoef ellen megy október 29-én

Bonjasky visszatér, Manhoef ellen megy október 29-én


Bonjasky visszatér, Manhoef ellen megy október 29-én

A pénznek nincs szaga, állítólag.

Úgy tűnik, hogy Remy Bonjasky másodjára is visszatér a nyugdíjból. Az első visszavonulását még a 2009-es K-1 WGP döntő után jelentette be, bár ebben közrejátszott a szemsérülésével való bajlódása is. Meg mondjuk már körvonalazódott, hogy a K-1 dicső napjai leáldozóban vannak, alternatíva meg akkor nem nagyon látszott arra, hogy hasonló vastagságú csekkeket máshol aláírjanak neki.

Aztán a GLORY erősödésével Bonjasky kedve is megjött ismét a bunyóhoz, négy év pihenés után 2012-ben visszatért, közel egy év alatt lehozott 5 meccset, a GLORY egyik arca volt. Bár a fiatalok ellen már nem ment neki, Spong, Silva és Saddik is hozták őt, de Cro Cop búcsú meccsén csak beleszart a horvátok levesébe, Mirkot Zágrábban pontozta ki. És akkor már Bonjasky is visszavonult, ismét.

A GLORY időközben szép lassan alábukott a tőkehiányos közegében, a Bellator Kickboxing kezdett erősödni, de ez csak igazából megosztotta a kick-box mezőnyt, mostanra nincs meghatározó erő ezen a piacon. Ezért aztán van lehetőség kisebb szervezetek, próbálkozások számára, ezt teszi Hollandiában a World Fighting League is, mely Melvin Manhoef nevéhez köthető.

Manhoef bizniszelni kezdett, közben maga is tolja még a meccseket a Bellatorban. Bár mondjuk közelít már ahhoz a kritikus számú KO-vereséghez, mikor már az ember azt mondja, hogy nehogy tesó Goodridge sorsára juss. De a nézettséget hozni kell, ezért az október 29-i WFL gála főmeccsét Manhoef és Bonjasky hozza. Manhoef legutóbb Rácz Dini ellen tudott kick-box meccset nyerni 2009-ben, azóta 7 zsinór buktája volt, legutóbb tavaly Negrea ellen Bellator gálán.

Még azt sem lehet mondani, hogy bepótolnának egy évtizedekig elmaradt meccset, mert immár negyedjére találkozik Manhoef és Bonjasky majd. Mindhárom előző küzdelmüket Bonjasky hozta. Remy amúgy már egy éve próbál valahogy visszatérni. Először tavaly Gökhan Saki kihívását fogadta el, de időközben Saki szerződött a UFC-vel. Aztán a GLORY bajnok Verhoeven ellen emlegették, de nem tudott Bonjasky megegyezni az anyagiakról a szervezettel.

Egy kis old boys meccs lesz ez, melyért Belfort kampányol a UFC-ben.

 


Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*