Badr Hari kézsérülése vetett véget az év legjobban várt kick-boksz meccsének

Badr Hari kézsérülése vetett véget az év legjobban várt kick-boksz meccsének


Badr Hari kézsérülése vetett véget az év legjobban várt kick-boksz meccsének

A Bad Boy visszatért, de egy sokkal okosabb változatban.

Amennyire csak lehetett, felspanolt minket a GLORY év végi rendezvényére, elhozta nekünk Badr Harit a nehézsúlyú bajnokuk, Rico Verhoeven ellen. Olyan érzése volt az embernek, mintha ismét a K-1 WGP döntők idejében járna, minden év decemberében jöttek anno a legkirályabb K-1 meccsek. A legjobb párosítást a világon most egyértelműen a Badr vs Rico jelentette. Oberhsusen megtelt holland/marokkói szurkolókkal, a UFC TV adta világszerte a bunyót, Magyarországon a Digi Sport jóvoltából láthattuk. Rico öve nem volt terítéken, 5 menet helyett csak 3 menetre volt kiírva a találkozó. Rico bajnoki státusza ellenére ő érkezett először a ringbe, azután pedig Hari, akit félelmetes fogadtatás övezett: legalább 70 arc követte a rámpán Badrt, a ring köteleinek zsúfolódtak össze. Félelmetes légkört teremtettek, nehéz eldönteni, hogy ez jót, vagy rosszat tesz a sport népszerűségének. Miután nagy nehezen „megtisztították” a ringet és környékét a fanoktól, indult a meccs. És milyen meccs!

Szinte mindenki arra számított, hogy Badr kilövi a torpedóit és nagy elánnal nekiront Rico-nak. Ezzel szemben egy megfontolt, lábon sokat mozgó, elsősorban kintről dolgozó Hari jött ki az első menetre. Jól használta jab-jeit és a kontrákat, Rico irányított, ő a rúgásai helyezte nagyszerűen. Hari önmaga talán legjobbját hozta azzal, hogy precíz technikai hátteréhez ezúttal megfontolt és higgadt bunyót hozott. Nem erre számíthattunk a tegnapi mérlegelést követően.

Rico orrát hamar szét is kapta Badr jab-jével, a másodikban aztán először Rico fejrúgása futott át egy pillanatra Harin, a váltásban aztán Hari jobbosával talált keményen. Rico inkább bejött clinchbe a köteleknél, ahol aztán két térdest húzott fel Hari karjára. Miután a mérkőzésvezető szétválasztotta őket a clinch-ből, Hari jobb kezét vizslatva ment a sarok fele. A bíró rájött, hogy Badr keze megsérülhetett, így számolni kezdett, Hari pedig kiszámoltatta magát, ezzel Verhoeven TKO-győzelmet aratott.

A kick-boksz világot egyértelműen felrázta ez a párosítás, aztán maga az a másfél menet is, ami adatott belőle, nyilván senki sem akarta, hogy így érjen véget. Hari elnézést kért, azt mondta bekötött alkarral, hogy az egészség az első. Elmondása szerint Rico immár nem csak egy fiú, ma este férfiként küzdött. Még nem a világ legjobbja, de bárkinek komoly nehézségeket okoz a ringben. Szeretne meggyógyulni, aztán pedig Rico szemébe nézve azt mondta: megesküszöm, hogy 2017-ben kiütlek a picsába!

Verhoeven nyilván örült a győzelemnek, meg az újabb mérkőzés lehetőségének, amire így is úgy is sor került volna. Szerencsétlen véget ért ez a bunyó, viszont minőségében azt hozta, amit egy ilyen kaliberű párosítástól elvárni lehetett.


Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*