MMA

Amanda Nunes: Rousey tudja, hogy nem győzhet le


Amanda Nunes: Rousey tudja, hogy nem győzhet le

Az újdonsült bajnoknő keményen odapirított annak a hölgyek, aki eposzi magasságokba emelte a női MMA-t.

Még 1 hónapja sincs, hogy a brazil Amanda Nunes személyében új harmatsúlyú női bajnokot üdvözölhetünk, máris mintha a feje tetejére állt volna az UFC női mezőnye. Eddig a szervezetnek csak 1 olyan női bajnoka volt, aki 1 alkalomnál többször védte meg bajnoki címét, aki nem más, mint Ronda Rousey (neki egyébként ez 6 alkalommal sikerült). Az ő neve talán még azoknak is ismerősen cseng, aki amúgy nem néz MMA-t, elvégre Ronda kisasszony az évek folyamán nem csupán Dana egyik kedvenc pénzszerzési forrása lett, hanem Hollywood is az ajtaja előtt kopogtatott. Azonban tavaly novemberi veresége óta messzire elkerülte a ketrecet, bár edzésben maradt, semmit nem lehet tudni a visszatérésével kapcsolatban. Már ha lesz ilyen, ugyanis néhányan tudni vélik, hogy Rousey-t annyira felzaklatta lelkileg eddig egyetlen veresége, hogy talán már sosem látjuk őt ismét az Oktagonban.

Dana úgy nyilatkozott korábban, hogy ha Ronda visszatér, akkor biztos, hogy azt címmérkőzésen teszi, bár akkoriban még Holm volt a bajnok, majd ugyanez volt a felállás a Miesha Tate „uralta korszakban”. Most azonban Nunes úgy vélekedik, hogy regnáló bajnokként nem sok esélyt adna Rousey-nak:

„Ronda-nak megvolt a maga ideje bajnokként, és ez teljesen felfalta őt, bár mostanra azért már lenyugodott a helyzet. Tudja, hogy veszített, és azok után, hogy évekig veretlen volt, nem igazán tudta, hogyan kell kezelnie a vereséget. Én egy vereséggel kezdtem a karrieremet, szóval kemény pofont kaptam az élettől, így tudom, hogy ilyen helyzetben mi a teendő.”

“Mindig gyengébb ellenfelekkel harcolt, akik teljesen az ő akaratának az áldozatává váltak, amiben az UFC-nek és a médiának is nagy szerepe volt. Velem ez azonban nem fordulhat elő, mert mentálisan erősebb vagyok, és én birtoklom az övet, ő pedig nem igazán szeretne a közelembe kerülni.”

Ti is hasonlóképpen látjátok a helyzetet?

H.Ákos


1 hozzászólás

  1. Ivett

    Van benne igazság de az a része, hogy mindig gyengébbeket kapott csak részben helyes. Gyengébbek voltak, ha azt nézzük, hogy legyőzte őket. Másrészt viszont Miesha Tate aki Holmot verte vagy Cat Zingano aki Nunest ütötte ki nem nevezhető gyengébbnek. Rusey Tatet és Zinganot verte, viszont Holmmal és Nunessel nem bírt. Erre mondják, hogy mindenkit le tud győzni valaki. Abban a pillanatban jobbak voltak. Az igaz, hogy Rouseyt túlsztárolták és ezután talán már nem fog visszatérni.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*